Ple Ordinari del mes de juliol: Totes fem Badia ens oposem a les polítiques reaccionaries de VOX contra la immigració.

Dimecres 24 de juliol es va celebrar el ple ordinari del mes de juliol. Els punts del ple es basaven bàsicament en aprovar nomenaments dels diferents regidors i regidores de l’equip de govern per a participar en associacions, consells, etc. El grup municipal de Totes fem Badia ens vam abstenir en aquest nomenaments, votant només a favor del nomenament d’una veïna de Badia per participar al Consell de la Gent Gran del Consell Comarcal. En aquest cas vam votar a favor al tractar-se d’una ciutadana, donat que ens sembla molt positiu que persones de Badia hi participin a aquest tipus de consells.

També es van aprovar les noves retribucions als regidors i regidores a causa del canvi d’alcalde i el nou cartipàs. Totes fem Badia ens vam abstenir, doncs també ho vam fer amb les primeres retribucions, tot i que aquest cop puja una mica el pressupost a causa de que l’alcalde cobrarà el sou, que l’exalcaldessa no cobrava perquè ho feia de la diputació, i s’ha modificat alguna dedicació.

D’altra banda vam votar a favor de la segona addenda pel contracte programa, que és el que cofinança serveis socials entre els ajuntaments i la Generalitat. Un programa molt necessari per a poder continuar oferint els serveis a la ciutadania. També vam votar a favor de la pujada de salaris del 2% als empleats públics.

En aquest ple VOX presentava una moció en contra dels menors estrangers no acompanyats, plantejada per continuar difonent el seu discurs d’odi i contra una societat oberta on tots i totes som persones independentment del país d’origen.

Com va dir la regidora Nerea Garcia, VOX s’apropia del terme MENA per deshumanitzar i criminalitzar a infants que han de fugir del seu país d’origen a causa de les desigualtats entre països, conflictes bèl·lics o la pobresa que pateixen.

Vox, com habitualment fa, amb la seva moció anima a incomplir i saltar-se les lleis i menteix amb les dades. Per tant, per Totes fem Badia no hi ha una altre resposta possible, que el del rebuig absolut, per negar el mínim respecte als drets humans, qüestionar el compliment de la legislació internacional i l’estatal i negar la solidaritat interterritorial. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, PP i Totes fem Badia.

Per últim, vam preguntar sobre les goteres que hi ha des de fa temps a la Biblioteca Municipal perquè ens preocupa que el material com llibres, mobiliari, ordinador acabi en males condicions a causa de les goteres i sigui massa tard o els danys siguin pitjors. Ens van respondre que es preveu fer una intervenció en breu que ja està pressupostada per reparar-les.

També vam preguntar sobre els 4.000€ que va costar finalment la pantalla per veure la final de l’Eurocopa que suposadament seria de cost 0. Ens van respondre que s’està tramitant l’expedient i estan molt orgullosos d’haver gastat aquests diners, Totes fem Badia creiem que després d’haver gastat aquests diners i passar una bona estona no hi havia cap millora a Badia, es més es va bandalitzar la piscina tot i que el grup socialista insisteixi en que els incidents no van tenir relació amb la celebració de l’Eurocopa.

De fet, l’última pregunta va ser sobre l’incivisme que ha patit la piscina d’estiu a causa de les persones que s’han colat de nit i no han respectat les instal·lacions. Vam aprofitar per felicitar la Policia Local que ha identificat i sancionat a un grup de persones responsables d’accedir de nit a la piscina i vam preguntar quines mesures es continuen fent. La resposta va ser que s’havien arreglat els desperfectes ocasionats i que la Policia Local fa patrujatlles cada nit.

Totes Fem Badia


5843829359201337560jpg