PLE DEL MES DE SETEMBRE

TOTES FEM BADIA CONSIDERA INADMISSIBLE QUE L’EXTREMA DRETA (VOX) NO ES POSICIONI A FAVOR DELS DRETS DE LES DONES DE L’AFGANISTAN


Aquest dimecres passat 25 es va celebrar el Ple de Setembre de l’Ajuntament de Badia en el que Totes Fem Badia vam donar suport al conveni per tirar endavant, definitivament, les carregadores per cotxes elèctrics (fotolineres) al costat del mercat. Creiem que aquest servei ja fa temps que hauria de funcionar i se li ha de donar prioritat.


En aquest ple també hem donat suport a l’aprovació de la jornada de treball ordinària de 35 hores als treballadors/as de l’Ajuntament. Totes Fem Badia creiem molt important començar a reduir les jornades de treball de tots i totes les treballadores com a instrument de repartiment del treball alhora que avancem cap a l’equilibri social entre el treball i la vida, per tal de poder tenir més temps familiar i de lleure.


Al mateix temps, vam recolzar el conveni de col·laboració amb l’institut Badia del Vallès perquè els i les nostres joves puguin tenir instal·lacions de qualitat en el seu cicle de Condicionament Físic.


Ens vam abstenir en una moció del PP que plantejava millores per la Gent Gran. No vam acabar de donar suport a la moció malgrat la nostra intenció inicial de aportar idees i propostes a la moció que la fes més ampla i operativa. Vam posar de manifest les grans mancances existents a la moció, així com la falta general d’estructura en els acords, on a grans trets eren demandes que ja s’havien fet en Plens anteriors o que ja eren una realitat al nostre municipi. Ara bé, en aquest punt Totes fem Badia vam recordar al equip de govern (PSC) la necessitat de treballar per aconseguir que els acords que s’assumeixin als plens en forma de mocions, propostes, acords o demés es transformin en realitats a Badia. Per això, vàrem preguntar a l’Equip de Govern l’actualitat de totes les propostes ja recollides en anteriors mocions sobre la Gent Gran i que en tot cas que agilitzés la tramitació d’aquests temes, com per exemple la creació de la Comissió que el equip de govern es va comprometre a crear amb les entitats de la Gent Gran del municipi per a fer un seguiment sobre la creació d’una residència i l’augment de les places al Centre de Dia, qüestions de les que la Generalitat ara governada pel PSC en té competència.


Davant les condicions terribles que estan patint les dones de l’Afganistan i la seva completa anul·lació com a persones, es va presentar una moció de recolzament cap a elles i de denúncia de la seva situació. La nostra absoluta indignació i decepció va arribar quan el partit d’extrema dreta (VOX) es va negar a votar a favor i va justificar amb fal·làcies, arguments racistes i d’incomprensió cultural la seva decisió. Totes Fem Badia reivindiquem que la lluita pel reconeixement dels drets, la llibertat i la dignitat de les dones ha de ser un eix vertebrador de la nostra societat.


En el torn de precs i preguntes vam preguntar a l’equip de govern si estaven al tant de la finalització de la concessió del local de jocs i apostes del carrer Saragossa el proper gener i què passos estaven donant per finalitzar el contracte, ens van respondre que han enviat tres cartes i consultat amb els serveis jurídics per finalitzar el contracte al gener de 2025.


També vam manifestar, un cop més, el terrible servei de transport públic dels busos cap a Barcelona, donat que al maig ens van respondre que veuríem una millora del servei segons van parlar amb Moventis i en cap cas s’han vist reflexades aquestes mesures al servei, l’equip de govern va respondre que passen totes les incidències que els arriben a l’empresa i que tenen prevista una altre reunió amb Moventis. També s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Barberà per actuar conjuntament davant aquesta problemàtica que patim fa anys. Totes fem Badia continuarem fent seguiment i donarem suport a qualsevol moviment de denúncia ciutadana que denunciï aquesta situació.


Totes fem Badia

6039741002463429454jpg