Totes Fem Badia presentem les nostres propostes urbanístiques

Totes Fem Badia presentem les nostres propostes urbanístiques

Ahir dissabte i avui diumenge TfB hem fet dues passejades per les zones on nosaltres proposem diferents solucions per millorar la imatge i donar nous serveis als veïns i veïnes de Badia. La zona de Sant Pau de Riu Sec ( IKEA) i l’espai de les antigues escoles Antonio Machado i l’Empordà (avui abandonades i en un estat lamentable) han estat els dos focus d’atenció d’aquestes propostes.

La zona de Sant Pau és un espai en desús que està planificada com una zona comercial adreçada a petites i mitjans comerç. El pla urbanístic actual ja va fer una modificació de l´ús per convertir-lo de zona adreçada a equipaments a zona comercial. La modificació que s’hauria de fer a la zona del IES Federica Montseny i la pràctica desaparició del Casal de Joves (avui ja tancat) han estat 2 dels arguments per no recolzar mai aquest projecte del PSC. La irrealitat del projecte i la manca d’inversors han fet que la zona continuï abandonada i sense cap ús ni benefici per a la població de Badia i els seus voltants. A més, si s’arribés a desenvolupar aquest pla no suposaria cap entrada extraordinària ni suficient de diners per a aconseguir l’equilibri en els comptes municipals. Per això, Totes fem Badia volem reformular el Pla General d’Ordenació Urbana i destinar-lo a la creació d’un espai verd amb un parc per a ser la porta d’entrada a Badia des de Sabadell. Això ens permetria replantejar-nos el futur del Casal de Joves i l’espai que actualment ocupa Fundació Tallers per poder remodelar l’equipament i millorar-ne les prestacions.

En una altra línia, Totes fem Badia hem presentat la proposta per a fer una estació de ferrocarrils de la Generalitat a l’alçada de Badia/Sant Pau de Riu Sec a la línia Barcelona-Sabadell. Al vídeo adjunt, la candidata a l’alcaldia per Totes fem Badia (Nerea Garcia) us explica els arguments i motius que tenim per defensar la creació d’aquesta infraestructura que donaria servei als veïns de Badia, l’àrea comercial de Sant Pau de Riu Sec i els veïns del barri del Turo de Cerdanyola. Aconseguir les complicitats del parc comercial de Sant Pau de Riu sec i dels municipis veïns de Cerdanyola i Sabadell és fonamental per impulsar aquesta proposta ambiciosa i de visió de futur per al nostre municipi.

Avui diumenge hem visitat la zona de les antigues escoles Antonio Machado i l’Empordà on proposem la construcció d’una residència per a gent de la tercera edat, un centre de dia ampliat i un espai per entitats a l’edifici l’Empordà així com la remodelació de les instal·lacions de la Brigada d’obres. La proposta suposaria una important remodelació i canvi de la zona ara en un estat lamentable després d’anys de deixadesa i abandonament per part del govern municipal. El pla urbanístic actual va ser una errada dels diferents governs municipals sempre dirigits pel PSC que hem de redreçar si volem utilitzar de manera més útil i eficaç l’escàs terreny que tenim al municipi.


Us deixem també el vídeo on la Nerea exposa els nostres arguments i la proposta que tenim per a la zona.


Totes fem Badia


IMG_4334JPGphoto_5980827060618247239_yjpgphoto_5983494935388733308_yjpg