Totes Fem Badia presenta al·legacions a la Modificació del Pla General d’ordenació d’usos de Sabadell

Totes Fem Badia presenta al·legacions a la Modificació del Pla General d’ordenació d’usos de Sabadell

La modificació dels usos plantejada en el nou pla general pot afectar el benestar dels badiencs i badienques a causa de l’establiment d’activitats d’ús recreatiu amb grans aforament a la zona de Sant Pau de Riu Sec. Aquesta modificació estableix un seguit de zones al terme municipal de Sabadell, deixant la zona de Sant Pau com susceptible d’albergar activitats d’oci nocturn amb establiments de gran aforament (a partir de 500 persones) com “macrodiscoteques”, sales de concerts, establiments d’activitat sexual (prostíbuls) o de jocs d’apostes.

Totes fem Badia després d’analitzar a proposta aprovada el passat mes de març a Sabadell es va reunir amb el regidor Lluis Perarnau de La Crida per Sabadell per mirar de compartir informació sobre el tema. Arran d’aquesta reunió i l’estudi de la proposta, Totes Fem Badia hem fet un seguit d’al·legacions basades en la diferència dels aforaments permesos a les diferents zones planificades. De fet, els establiments de major aforament estaran permesos a la zona de Sant Pau de Riu Sec a prop de Badia del Vallès.

A més, el fet de la possibilitat de que existeixin aquest tipus de centres d’oci MACRO fa que l’aglomeració i el trànsit de públic procedent de l’estació de RENFE de Barberà generi sorolls i molèsties per als veïns i veïnes de Can Gorç de Barberà i de la zona nord de Badia (en especial els del carrer Oporto de Badia). “El que pot succeir que grups de gent procedent de l’estació de RENFE de Barberà s’acostin caminant a la nova zona d’oci generant molèsties en aquesta zona de Badia”, manifestaven les regidores de TFB presents a la reunió amb Perarnau.


Defensar els drets dels badiencs i badenques


Totes fem Badia demana un pla de mobilitat nocturna més clar alhora d’aprovar aquest pla i/o el pla especial que inclou per a la zona. Així mateix, reclama un pla de seguretat elaborat amb els altres ajuntaments afectats (Barberà i Badia), això com un pla de neteja especial per a la zona. El fet de regular els usos a Sabadell i endreçar l’oci nocturn es pot fer comptant amb els municipis veïns i, sobre tot Badia, que al nostre parer serà el municipi més afectat. En aquest sentit, demanem que l’aforament màxim permès no passi de les 500 persones com a la resta de zones de Sabadell.

Aquest tema el vam portar al ple municipal de març on vàrem manifestar la nostra preocupació al respecte. La resposta gens alentandora de l’alcaldessa quan va dir que la zona proposada “estava molt allunyada de Badia”, ens va posar en alerta. Els efectes que podrien tenir una gran aglomeració de gent atreta per grans discoteques van més enllà de la zona afectada en quan a trànsit, moviment de persones, sorolls, brutícia i problemes de baralles i demés. “Per això hem fet un seguit d’al·legacions a la proposta, esperant que siguin recollides o influeixin en el redactat definitiu del mateix”, han manifestat les regidores. 

Totes Fem Badia no descarta cap altra tipus d’acció en cas aquesta primera acció no doni els resultats previstos.


Totes Fem Badia


WhatsApp Image 2021-05-06 at 185028jpeg