TOTES FEM BADIA: PLE ORDINARI MAIG 2021

TOTES FEM BADIA: PLE ORDINARI MAIG 2021

Com cada últim dimecres de mes, el 26 de maig, Totes fem Badia (TfB) va participar en el ple ordinari de l’Ajuntament de Badia del Vallès on vam aconseguir aprovar una moció per recolzar el projecte VIOPET, que se centra en el vincle de les dones maltractades amb les seves mascotes, i un acord per condemnar els atacs i l’ocupació d’Israel sobre els territoris palestins. A més, hem donat suport al canvi del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que no canviava des de la creació del nostre municipi.


Vam començar la sessió d’aquest ple amb un minut de silenci pels assassinats masclistes de cinc dones i dos infants només de la darrera setmana. Des de TfB condemnem la violència masclista avui i sempre.


I en relació amb la nostra lluita contra ella, volem anunciar-vos que partir d’aquest mes, Badia s’adhereix al projecte VIOPET, que busca la protecció dels animals víctimes de violència. Les dades indiquen que el 59% de les dones víctimes de violència masclista declaren que retarden la decisió de denunciar i abandonar el domicili per la impossibilitat de trobar allotjament d’emergència per als animals amb qui conviuen. Per això, aquest projecte arriba per alliberar a l’animal del maltractament que pateix, moltes vegades minimitzat o invisibilitzat, i per facilitar a les dones marxar de la casa de l’agressor al reallotjar a les mascotes a cases d’acollida arreu l’Estat. La violència masclista obre un ventall ple d’altres violències amagades, sempre contra els més desprotegits, en aquest cas els animals.


També en aquest ple s’ha aprovat el canvi del ROM i ens complau dir que l’actualització, que era molt necessària, s’ha treballat d’una forma molt col·laborativa i amb una actitud constructiva per part de l’equip de govern. Esperem poder seguir treballant d’aquesta manera. De les propostes de Tfb s’han inclòs vàries com per exemple que les entitats locals, com l’Associació de Veïns, podran accedir a les informacions de les comissions informatives i que els regidors puguin votar telemàticament en els futurs plens presencials si tenen una causa justificada.


Tanmateix, vam recolzar una moció d’ERC per lluitar contra la pobresa menstrual que afecta especialment a dones i persones menstruants en risc d’exclusió social, començant per considerar aquests productes com béns de primera necessitat que rebaixaria l’IVA d’aquests del 10 al 4%. Nosaltres apostem especialment per la iniciativa de fer un treball educatiu i cultural sobre la menstruació per aconseguir allunyar del tabú una condició amb la qual conviu la meitat de la població mundial.


Per una altra banda, li donem la benvinguda a Fenando Dominguez Pérez com el nou Jutge de Pau de la nostra ciutat i agraïm el servei a Alfonso Collado per tots aquests anys de feina ben feta.


Per finalitzar, la segona moció aprovada demanava una condemna clara a l’actual ocupació i l’apartheid israelià sobre la població palestina. Durant les darreres setmanes el conflicte israelià-palestí ha tornat a ocupar les primeres pàgines dels diaris internacionals pels nous atacs de l’exèrcit d’Israel a les poblacions palestines on han mort 119 persones, entre elles 31 menors. Encara que sabem que aquest és un conflicte que té més de 70 anys d’història i on hi conflueixen molts interessos geopolítics, Tfb considera necessari que les institucions públiques es posicionin en contra de qualsevol violació de drets humans. Instem als organismes supranacionals a deixar de banda l’equidistància i reclamar una acció diplomàtica clara perquè ambdós països comencin un procés de pau en condicions d’iguals.


A més, vam traslladar les nostres preguntes sobre quan es pensava reobrir el casal d’Avis i quines entitats estaven interessades pel pavelló de bàsquet del Poliesportiu Vell. D’aquest últim dubte, sabem que un club de bàsquet extern i el club de judo local tenen interés.Totes Fem Badia, a 30 de maig de 2021


photo5949385761117810523jpg