TOTES FEM BADIA DURANT LA CRISI SANITÀRIA

TOTES FEM BADIA DURANT LA CRISI SANITÀRIA

Aquesta crisi sanitària ens ha deixat immòbils durant un llarg període de temps. Però per una altra banda ens ha fet replantejar-nos quines són les coses importants de la nostra vida i les que la nostra societat ha de defensar com a prioritàries. En aquest sentit han estat les nostres propostes de mocions i les hem treballat durant aquests mesos que hem hagut de fer les reunions, els Plens, telemàticament... Us les presentem perquè les coneixeu i poder compartir amb tot@s vosaltres la nostra feina, feina que dia a dia anem fent per aconseguir que Badia i el nostre entorn tinguin cada vegada més respostes i més solucions als problemes que dia a dia es presenten.

Hem presentat la moció sobre la modificació dels criteris d'aplicació de la regla de despesa als ajuntaments. Aquesta moció demanava que els Ajuntaments poguessin modificar la seva regla de despesa en funció de les necessitats que s’estiguessin generant amb la situació del Còvid. La resta de partits va recolzar aquesta moció.

Una altra moció va ser per enfortir la renda garantida i complementar amb l'ingrés mínim vital. Aquest tema introduïa la demanda de que el Govern fes un increment del pressupost per poder implantar millor la renda garantida i que no hi hagués tantes sol·licituds rebutjades. Així també el poder complementar les necessitats dels ciutadans amb l’ingrés mínim vital. Els altres partits van votar afirmativament.

Per una altra banda també vam presentar una moció en suport a la necessitat d'un pacte d'Estat pel dret a l'habitatge. Aquesta exponia que la crisi del coronavirus ha tornat a posar en perill el dret a l’habitatge, un dret que no s’ha respectat des de la crisi del 2008 en la qual Espanya va liderar en desnonaments a nivell europeu. Que l'accés i la qualitat de l'habitatge són factors decisius en la lluita contra les desigualtats i també en la lluita contra el canvi climàtic i que tant la promoció de nous habitatges com la millora de les existents tenen importants impactes econòmics. Per tant, que s’ha d’afrontar l'emergència habitacional com una oportunitat per a l'impuls d'una economia sostenible i requereix treballar en un gran pacte d'Estat de caràcter estructural i amb horitzons a llarg termini que impliqui totes les administracions públiques i les organitzacions socials. També va rebre el recolzament de la resta de partits del consistori.

Per una altra banda, a partir d’una moció o suggerència nostra sobre la situació dels centres educatius de Badia que havien deixat de ser Centres de Màxima Complexitat (CMC) per una decisió del Departament d’Ensenyament, es va consensuar una Proposta d’acord de tot l’Ajuntament demanant que es dotés a tots els centres educatius públics de Badia del Vallès dels recursos necessaris tant de plantilla com la resta de recursos pedagògics per poder garantir una educació de qualitat a la nostra ciutat tenint en compte la nova realitat que ha comportat el Covid-19 i les grans dificultats que tant educatives com socials haurem d’enfrontar.

També vam recolzar la moció que es va presentar sobre la situació dels treballadors de l’Empresa Nissan i que l'Ajuntament de Badia del Vallès s'adheris a la xarxa de municipis pel desenvolupament de l' Agenda 2030.

Seguirem treballant i proposant tot allò que sigui d’interès per la nostra ciutat. Esperem les vostres suggerències i propostes per tal de fer un treball conjunt i participatiu amb totes les persones de Badia.

Tots i totes  som necessàries!!


Totes Fem Badiainfo@totesfembadia.cat 

@TotesFemBadia 

Totes Fem Badia

TotesFemBadia

IMG_20200806_103304jpg