S’estan deixant morir els edificis d’aquest poble?

S’estan deixant morir els edificis d’aquest poble?

L’Antonio Machado, L’Empordà, el Poliesportiu Vell... Què tenen en comú tots aquests edificis? Penseu, penseu. No sé què diríeu, però a nosaltres se’ns ve al cap el deteriorament, la deixadesa i l’abandó

Les finestres del que abans era un institut ara serveixen com diana de joves per apuntar un parell de pedres. Les piscines a les quals abans venien a entrenar esportistes (amateurs o professionals) de tota la comarca, ara només protagonitzen la temporada de l’estiu del poble. En una peixera on hi abans hi havia animals aquàtics ara hi ha fusta cremada. Qualsevol ciutadà que es doni una volta per la rodalia de Badia ho veurà.


A l’últim ple municipal, Totes fem Badia (TFB) vam abstenir-nos en la votació per aprovar la inversió en el Poliesportiu Vell i no perquè no estimem els nostres edificis ni els hi donem importància, al contrari! Mes, no podem evitar pensar en com han arribat a convertir-se en el que són ara. La inversió en si no està malament, clar que volem que les instal·lacions millorin, però mai s’hagués necessitat si els governs que s’han succeït a Badia durant els últims vint anys s’haguessin preocupat pel manteniment de l’edifici. Perquè, malauradament, hi ha evidència que el cas del Poliesportiu Vell no és únic. Aquesta ciutat ha anat perdent espais consecutivament, tants que ja podem començar a fer una llista.


El cas de l’Antonio Machado (Antic) és un altre al que hauríem de posar-li llum. Un edifici que després d’haver estat escola havia passat a ser seu de moltes entitats locals, que va esdevenir un punt de trobada del poble, d’un dia cap a l’altre tanca per promeses de futurs projectes. La realitat material és que ara cap vidre resta sencer, les parets estan pintades i conciutadans nostres van allà com si es tractés del mític Hospital del Tòrax. Els transeünts expliquen que hi ha joves que danyen les instal·lacions fins al punt del fer foc, encara que a simple vista ja s’aprecia. Per més inri, és un dels edificis que es veuen des de l’autopista. Això és el que ha de conèixer la gent de Badia? Un edifici abandonat? No ho pensem pas.


Per TFB és important cuidar tots els nostres espais, tan és que siguin al centre del nostre mapa com al llindar. La distribució urbana de Badia no obra la porta a moltes millores, som un poble limitat en tema d’espais; té sentit que deixem morir els edificis que en el passat van donar vida a la nostra ciutat?


Totes Fem Badia


WhatsApp Image 2021-05-22 at 172309jpegWhatsApp Image 2021-05-22 at 172329jpegWhatsApp Image 2021-05-22 at 172309 3jpeg