Procés de primàries de Totes fem Badia

Procés de primàries de Totes fem Badia

El mes de maig del proper any tornarem a tenir eleccions municipals. Un cop més els i les ciutadanes de Badia amb dret a vot ( hi ha veïns i veïnes nostres a que a causa de la seva procedència, nacionalitat o situació administrativa no hi podran votar) triarem els i les 17 regidores que ens representaran al ple municipal durant els propers 4 anys. Aquest regidors i regidores seran els encarregats de nombrar l’alcalde o alcaldessa, les normes de funcionament (cartipàs municipal, estructures, sous i dietes, càrrecs de confiança,..) pels propers quatre anys .


Qui pot ser regidor/regidora?

Tota persona amb dret a ser votat, major de 18 anys i que no tingui cap sentència judicial que li impossibiliti. Per ser regidor/a la persona haurà d’anar en la llista electoral de qualsevol partit que es presenti a les eleccions i que obtingui representació al ple municipal. Cada organització política té la seva manera de triar aquesta llista electoral. Totes fem Badia sempre hem cregut en la participació ciutadana i, per això, triem la nostra llista mitjançant un procediment que anomenem “primàries”.


Què són unes eleccions primàries?

És un procés d’elecció interna a on qualsevol persona que es presenti lliurement pot ser triat i tria a qui cregui convenient. Només cal ser major de 18 anys per ser triat i de 16 per poder triar (així ho marca la llei electoral) i signar el manifest polític on s’exposen les normes bàsiques, principals idees i valors per les quals ens regim Totes fem Badia. Una vegada signat el Manifest rebràs tota la informació dels dies per participar, presentar-te o votar a qui creguis ens ha de representar a Totes fem Badia a les municipals de 2023.


Cal ser afiliat del partit, pagar una quota o alguna cosa semblant?

No. Només cal signar el manifest i que 5 companys/es t’avalin com a candidata a la llista de Totes fem Badia. La resta la diran totes les persones que participin del procés votant. I entre totes triarem al o la nostra cap de llista i l’ordre de la mateixa d’acord a la lleis electoral. Com veieu participar es ben fàcil i enriqueix la nostra proposta i ens demostra que la política no és enriquiment personal i corrupció sinó una eina col·lectiva per treballar pel be comú des de l’escolta activa, el debat obert i lliure i la presa d’acords.


L’objectiu de les properes eleccions municipals per Totes fem Badia és augmentar la nostra representació al ple municipal (ara tenim 3 regidores i un regidor) fins l’objectiu màxim de governar el municipi per impulsar les propostes que al nostre parer Badia necessita. Per això necessitem que molta gent s’impliqui en treballar per una alternativa realista que doni un nou aire al nostre municipi des de la perspectiva de l’ecologisme, el feminisme i la defensa dels drets i serveis públics.Vine i participa! T’hi esperem!!!
photo_5809804057051773690_yjpg