PRESSUPOST 2023: TOTES FEM BADIA HI VOTEM EN CONTRA!

PRESSUPOST 2023: TOTES FEM BADIA HI VOTEM EN CONTRA!

El ple ordinari de novembre va incloure el debat del pressupost municipal per l’any 2023. TfB vam votar en contra perquè tal i com vam exposar al debat no és el millor pressupost que podem fer a Badia, una vegada més s’ha fet sense cap mena de participació ciutadana i d’esquenes a la majoria de propostes dels grups de l’oposició.


Totes fem Badia vam encetar una vegada més el debat de pressupostos amb escàs optimisme de que poguéssim tenir un debat obert i participatiu. La majoria absoluta de la que ha disposat aquesta legislatura el govern del PSC ha fet més mal que bé i una vegada més han passat la piconadora per sobre del debat obert i participatiu. D’entada el pressupost se’ns presenta tard i completament tancat. Qualsevol partida a moure per incorporar les nostres propostes era pràcticament impossible i de les propostes que tot seguit passarem a enumerar cap va ser plenament recollida al pressupost. Segons l’equip de govern: o s’estan fent o les tenen pensades fer!


En definitiva, un pressupost continuista (no s’incorpora CAP programa nou), basat en l’incapacitat de créixer en ingressos (fonamentalment per la manca d’iniciatives i propostes d’aquest govern municipal) a on es condemna una any més al nostre municipi a estar pendent de les inversions de la Diputació ja que les del l’AMB per infraestructures les hem esgotat per 2 anys amb les obres de remodelació de les piscines i instal·lacions municipals (d’això en volem parlar en un altra moment).


Totes fem Badia vàrem proposar incorporar partides per pintar els passos de vianants i aparcaments (principalment a l’Avinguda del Mediterrani), incorporar una partida per ajudar als comerços amb dificultat al pagament dels subministraments, un programa específic amb partida pròpia per impulsar l’apertura de les parades tancades al mercat municipal, posar testos amb arbres a l’Avinguda del Cantàbric, una partida específica per impulsar l’ús del català i el coneixement de la cultura catalana, una partida per impulsar el coneixement de la llengua anglesa als centres de primària i secundària del municipi, una nova partida per l’esport inclusiu, una partida per iniciar la creació d’una veritable Escola Municipal de Música, una partida per impulsar l’ús de l’auditori municipal, un programa per impulsar un projecte de recollida de la memòria social i col·lectiva de la gent gran del municipi, la construcció d’un carril bici vorejant l’autopista C58, inversions en les llambordes i voreres del carrer de Menorca així com la construcció d’un pas de vianants a la zona del club de petanca de Badia i a la benzinera del poliesportiu vell, l’impuls de la implantació d’estacionaments segurs per bicicletes i patinets elèctrics al nostre municipi o una partida per retirar les tanques del centre Antonio Machado. Les propostes o van ser desestimades o amb respostes vagues de ja ho farem més endavant o no tenim constància de la necessitat del mateix.


En definitiva, un nou debat de pressupostos estèril que no ens ha servit per millorar el pressupost presentat per l’equip de govern i que al nostre entendre torna a ser insuficient en les seves propostes i iniciatives polítiques per millorar el municipi.


Volem finalitzar aquesta informació recordant-vos que des del mes passat estem en el nostre procés d’eleccions de primàries per triar la llista de les persones que aniran a la candidatura de Totes fem Badia a les properes eleccions municipals de maig de 2023 i que tots els veïns i veïnes hi podeu participar i formar-ne part. Aquest procés l’acabarem a finals de gener i encara us podeu inscriure i participar. Així mateix, totes les persones que formem part de Totes fem Badia us volem desitjar unes bones festes i feliç 2023 on ens continuareu trobant treballant per millorar el nostre municipi i transformant la societat a partir dels valors de la llibertat, la igualtat, l’ecologisme, el feminisme i l’antiracisme.


Totes fem Badia.
plenobjpg