PLE ORDINARI juny de 2021

PLE ORDINARI juny de 2021

Ahir, 30 de juny, hem tornat a participar en el Ple Ordinari del nostre poble de Badia del Vallès on Totes Fem Badia hem presentat i donat suport a diferents mocions sobre recolzar econòmicament l’arribada de xeringues a Cuba i en contra de les discriminacions a les persones LGTBI. També hem votat a favor que es bonifiqui el 95% de les taxes del ICIO per les obres dels centres educatius per considerar-les d'interès públic. A més, hem pogut comptar amb la presència de Juan Sanchez Rico, representant de l’Associació Pro Geriátrico, que ens ha exposat la necessitat urgent d’un centre de cures de gent gran a la nostra ciutat.


En aquest juny, mes internacional de l’orgull LGTBI, s’ha aprovat una moció per posar fi amb les discriminacions contra les persones LGTBI, en altres paraules, per protegir els seus drets fonamentals. Des de l’1 de gener de 2021 s’han registrat 100 incidències lgtbifòbiques, suposant un increment del 5% respecte a les agressions reportades l’any passant. Això demostra que els discursos d’odi cap al col·lectiu difosos per diferents actors socials han fet mossa en una part de la societat i que des de les institucions públiques s’han de realitzar accions vinculants per protegir al col·lectiu. Badia és una ciutat diversa, plena de persones amb diferents orientacions sexuals i identitats de gènere. TfB reafirma aquest juny, igual que cada mes, que en aquest municipi tothom és lliure de ser qui és i d’estar a qui vulgui.


Tanmateix, el nostre partit ha aconseguit que l’Ajuntament es comprometi a informar, de forma institucional, la ciutadania sobre la campanya “Els bloquejos maten, la teva solidaritat dóna vida” que lluita en contra de la falta de xeringues que pateixen a Cuba, fet que dificulta poder inocular la seva vacuna, la Soberana-02. El Comitè Òscar Romero de Terrassa i Barcelona és el representant d’aquesta crida a escala local i té obert un número de compte per qualsevol persona que vulgui aportar una mínima quantitat. 1 euro ja són 12 xeringues. Des de TfB ho tenim clar: fins que tota la població no estigui vacunada no deixarem enrere el virus!


Per una altra banda, l’Associació local Pro Geriátrico ha exposat les necessitats de la gent gran a Badia. La necessitat d’una residència i pisos tutelats és evident, en aquesta ciutat,  més del 21% de la població és més gran de 65 anys. Segons la ràtio, a Badia li correspondrien 141 places de residència per la seva ciutadania. Totes les necessitats de les persones grans d’aquesta ciutat, amb uns dels percentatges més elevats del Vallès Occidental, han de ser ateses d’alguna forma. La vellesa no hauria d’implicar la desaparició de drets. Instem des d’aquí, un cop més, a què les autoritats competents no deixin de banda als nostres majors. Moltes gràcies a Juan Sanchez Rico per haver assistit al ple i haver explicat la situació d’una forma tan clara i educativa.


Seguidament, ens mostrem a favor de la reducció de l’IVA dels productes per celíacs. Encara que recordem que no són l’única franja de la població que pateix aquestes discriminacions econòmiques per una condició sanitària no escollida. Els celíacs no escolleixen ser intolerants al gluten, però tot i així, la seva compra comporta un esforç econòmic més gran que la d’una persona sense cap patologia. Demanem també ajudes econòmiques per les famílies vinculades a la seva renda, ja que no és el mateix tenir dos fills celíacs en una família obrera monoparental que tenir-ne un a una família de classe mitjana.


Totes Fem Badia

WhatsApp Image 2021-07-01 at 191400jpeg