Ple Ordinari Gener

Ple Ordinari Gener

Comencem un nou any i tornem a la feina institucional, us expliquem què s’ha tractat i votat al Ple Ordinari de Gener de 2022.


Totes fem Badia vàrem votar abstenció al segon punt de l’ordre del dia que feia referència a la suspensió del contracte del Bar del poliesportiu fins que acabin les obres.


A continuació, vam votar a favor del Pla d’igualtat Comunitari de Badia del Vallès, per al nostre grup municipal aquesta es una eina molt útil i necessària que ha de permetre que al nostre municipi la igualtat entre homes i dones sigui efectiva i impulsar tota la feina de sensibilització en feminisme i igualtat de gènere que realitzen diversos agents del municipi. Tal i com va dir la regidora Pilar Paz des de Totes fem Badia estem molt satisfetes amb el procés de participació amb el qual s’ha realitzat el Pla d’igualtat Comunitari.


Ens vam abstenir per a que es pugui continuar donant l’atenció al CIRD donat que una treballadora a demanat una reducció de jornada. Seguidament vam votar a favor de la modificació de la denominació de la partida pressupostària del capítol 4 per despeses. Aquesta partida passarà a anomenar-se "Atenció Primària -Conveni Associació Banc Farmacèutic", amb la qual és pretén garantir l'accés a la medicació de les persones en situació d'escassetat de recursos econòmics.Al punt 6 de l’ordre del dia, es va portar a votació l’Adhesió al Pla Supramunicipal d’Acció per la Millora de la Qualitat de l’Aire del Vallès Occidental. El grup municipal de Totes fem Badia vam votar a favor de l’acord, perquè com va explicar la regidora Anna Luque és un pla que resulta una oportunitat per a millorar la salut dels nostres veïns i veïnes i tot l’entorn.


De la mateixa manera, el punt 7 va comptar amb el vot favorable de Totes fem Badia, al tractar-se del Pla d’Acció per a la millora i recuperació de la qualitat acústica de Badia del Vallès. Nosaltres veiem necessari aquest pla, i per això vam assenyalar que aquest pla a de servir d’alguna cosa i demanem un compromís polític de que no sigui només un pla que s’elabora per obligació de les administracions.


L’últim punt del Ple de Gener va ser una moció de Ciutadans que demana la supressió de l’impost de Co2. La moció va sortir rebutjada, i Totes fem Badia també la vam votar en contra donat que aquesta proposta de Ciutadans té falta d’arguments lògics i només persegueix objectius neoliberals i contra ambientals. El pagament d’impostos com aquest tenen un sentit verd, que a llarg termini serviran d’ajut contra el canvi climàtic, tal com va explicar el regidor José Manuel López de Totes fem Badia els impostos no han de ser demonitzats, són un bon instrument de justícia social, seria impossible finançar els serveis dels que disposem sense aquests i en el cas de la lluita contra el canvi climàtic no es pot aplaçar indefinidament.


Com a urgència es va votar també un acord per a la defensa del personal de Correus, degut als canvis que es volen donar al municipi traslladant part dels serveis de l’oficina de Badia a Barberà del Vallès, com a consistori es demana que no s’apliquin aquests canvis i es dona suport als treballadors i treballadores de Correus així com als sindicats CCOO i UGT. Per descomptat TFB també va votar a favor d’aquesta proposta i ens manifestem en contra dels canvis que es proposen al servei de Correus.


Al torn de precs i preguntes, des de Totes fem Badia ens vam interessar per si les obres del Poliesportiu afectaran els horaris dels entrenaments de futbol, i si tenint en compte que el servei de Bar no hi serà durant molts mesos, s’ha pensat alguna cosa per donar servei al futbol. A la qual cosa ens diuen que no es veuran afectats els horaris i que no hi ha res plantejat per donar servei de restauració.


Continuant amb el futbol, ens va arribar que les grades del camp s’han vist molt brutes, per tant vam voler saber qui es fa càrrec de la neteja del camp, ens informen que la neteja la fa el servei municipal de l’ajuntament.


Per últim demanem informació sobre les obres d’adequació per un ring en l’antiga piscina coberta, la qual ens informen que s’està adequant l’espai per a una entitat de Boxa i oferir aquest esport.


Totes Fem Badia


075d7f6b-2d99-4338-8261-8c0c6980dbabjpg