Ple Ordinari de Gener: Posicionaments i temes tractats per Totes Fem Badia

Ple Ordinari de Gener: Posicionaments i temes tractats per Totes Fem Badia

Al Ple ordinari de gener teníem 2 punts a l’ordre del dia, tot i que El Grup Municipal de Totes Fem Badia va fer esforços per presentar una moció contra els talls de llum ocasionats al Vallès Occidental.

La moció que va ser entrada per urgència al ser un tema molt actual no va comptar amb el vot de la resta de grups municipals per ser presentada, ja que consideren que al no ser Badia un municipi afectat no corria presa. Es va proposar per part de l’equip de Govern realitzar una declaració institucional en comptes d’una moció, amb la qual el grup de Ciutadans no hi estava d’acord. A TFB ens preocupa que es vegi una falta d’urgència en temes com aquest, ja que tot i que Badia no hagi estat afectada aquest cop aquesta situació es pot donar en un futur. Però aquest tema es treballarà al Ple vinent, del mes de Febrer.

El primer punt del ple va ser una modificació de crèdit per fer el pagament d’unes factures pendents de l’any 2020, en aquest cas Totes Fem Badia ha votat abstenció.

El segon punt una Proposta d’Acord del PSC per declarar l’activitat esportiva una activitat essencial. Si bé estem d’acord amb que l’esport hauria de ser una activitat essencial i que calen ajuts per al sector TFB no compartim les polítiques del PSC en aquest àmbit a la nostra ciutat, que estan molt encaminades al sector privat i no en fomentar l’esport a l’espai públic, com va dir al Ple la Nerea García, portaveu de Totes Fem Badia:

Creiem que aquesta a de ser essencial, però que és necessari potenciar-la també a l’espai públic i de forma gratuïta, donat que no totes les famílies poden permetre’s una quota per fer ús de les instal·lacions esportives o realitzar activitats dirigides”

I per aquestes raons també vam votar abstenció a aquesta proposta.

Per acabar el Ple al torn de precs i preguntes Totes Fem Badia vam voler preguntar sobre uns temes que ens preocupen. Començant pel Casal de Joves, ja que no veiem un projecte coherent per part de l’equip de govern des de fa temps. Actualment el Casal de Joves passa a la nova zona del Casal Cívic, on també es pretén fer una àrea de musica. Nosaltres no veiem clar que aquesta sigui una bona zona per al Casal de Joves, ja que considerem que la joventut badienca necessita un espai propi.

Hem preguntat si aquesta decisió serà permanent o es només una cosa temporal, i si allà es podran fer totes les activitats que es feien al Casal de Joves. La resposta del Regidor ens deixa gaire bé igual de preocupades, ja que diu que el Casal de Joves vell quedarà afectat pel Pla General d’Ordenació Urbana, és a dir que serà derruït, i que fins que arribi aquest moment no es buscarà un espai específic pel Casal de Joves, tot i que segons ell a Badia no tenim molts edificis disponibles. Nosaltres en canvi, ens hem en recordat de l’antic Antonio Machado, l’Empordà o el Centre De Recursos Pedagògics (antic parvulari de l'Empordà). Tots ells en males condicions i on es podria ubicar un nou Casal de Joves. El que traiem en clar és que l’equip de govern no té cap projecte per donar un espai als nostres joves.

També hem volgut saber si al Mercat Municipal s’han fet millores o s’han plantejat de canviar el terrat, degut a les inundacions que va haver-hi fa un temps. La Regidora de comerç ens ha explicat que s’han fet millores al terrat, que de moment no hi ha hagut més inundacions. Un cop més veiem una falta de previsió, ja que aquest terrat no es troba en bon estat i per molt que tapem goteres un dia, més aviat que tard, s’haurà de canviar. Per últim hem preguntat sobre quines polítiques portarà a terme l’equip de govern per suplir el treball que fins ara feia la FEC, sobre aquest tema ens han informat que buscaran un nou espai de trobada entre entitats culturals, per tal de continuar fomentant l’associacionisme i que continuaran fent convenis amb entitats.

Continuem treballant de cara al següent Ple!

Recorda que pots seguir-nos en xarxes socials per informar-te de tot allò que fem i que pots participar, o fer-nos arribar suggeriments.

Us desitgem molta salut!


Grup Municipal de Totes Fem Badia

photo5967813700553387855jpg