Ple Ordinari de Febrer 2022: Badia sense piscina d’estiu?

Ple Ordinari de Febrer 2022: Badia sense piscina d’estiu?

El Ple ordinari de febrer va començar portant a votació l’adhesió al Nou Pacte d’Alcaldies per al Clima i l’Energia i el Pla de Transició Energètica de Badia del Vallès, aquest pacte presenta un gran repte que Totes Fem Badia acollim amb il·lusió i esperança. En paraules de la regidora Anna Luque: és un pacte que compromet als municipis adherits a anar més enllà dels objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables. Totes fem Badia recolzem el desenvolupament d’un pacte climàtic per assolir aquests objectius i que Badia tingui com a prioritat la lluita contra l’actual emergència climàtica.D'altra banda, el Pla de Transició Energètica de Badia del Vallès té com a objectius la reducció del 55% de les emissions del 2005; l’eficiència energètica i l’estalvi siguin superiors al 35%; i l’energia renovable usada al municipi sigui superior al 35%. L'any 2013 es va aprovar el PAES, pla d’Acció pera l’Energia Sostenible amb objectius a complir l’any 2020; avui dia només s'ha complert un 5% de les accions i un 45% es troben en procés. Si volem arribar a reduir les emissions en el nostre municipi i tenir una millor eficiència energètica fa falta un compromís real per part del govern.


Tot seguit es va aprovar per unanimitat el pla d’autoprotecció del Complex Esportiu, i Totes fem Badia vam abstenir-nos en la modificació de l’ordenança fiscal número 4 i en una modificació de crèdits, donat que aquestes no són unes ordenances ni pressupostos que ens representin.Totes fem Badia vam presentar i defensar la nostra Moció En reconeixement de les escoles de Badia del Vallès que van ser pioneres en el model d'immersió lingüística i en defensa de l'escola catalana. Aquesta moció pretén reconèixer el gran treball de les escoles de Badia del Vallès, i la iniciativa de l’Escola La Sardana per ser la primera en apostar pel model d’immersió lingüística. En un context en el qual el nostre model d’escola esta patint atacs per part d’alguns partits i en el qual s’està manipulant informació, cal que defensem la nostra cultura i un model d’aprenentatge que a afavorit el coneixement del català i del castellà i garantit la igualtat d’oportunitats entre els infants de la nostra població i de tota Catalunya. Tal com va dir l’Anna:

Malgrat hi hagi partits, que no siguin capaços de veure el benefici que comporta la immersió lingüística a la població per fer-la competent en els dos idiomes i el seu resultat en la cohesió social, creiem molt important traslladar a les nostres escoles, el nostre reconeixement de com sempre han buscat l’avenç en les noves metodologies i en les planificacions educatives perquè els infants de Badia tinguin els millors resultats en el seu desenvolupament personal, social i professional. Vull remarcar que hem tingut i tenim mestres agosarades, inquietes, implicades i treballadores que no han volgut quedar-se en la quotidianitat, sinó que han volgut obrir camins allà on feia falta i convençudes que els canvis metodològics són una bona eina per anar avançant.”

La moció va ser aprovada per part de TFB, ERC i PSC degut als acords que vam arribar perquè totes les formacions estiguessin d’acord amb moció. C’S la va votar en contra escudant-se en una falsa defensa de la llibertat d’expressió.L’últim punt de l’ordre del dia va ser una Moció d’Alcaldia En defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran de Badia del Vallès, la qual Totes fem Badia també vam recolzar per tot el que comporta d’atenció, cura i reivindicació de la nostra gent gran.L’última part del ple, com es habitual, va ser la de precs i preguntes. Totes Fem Badia vam intervenir sobre dos temes que van incomodar l’equip de govern.

El primer tema pel qual vam fer un prec, va ser sobre una comunicació per part de l’Ajuntament rebuda als concessionaris del Pàrquing de l’Avinguda Burgos que, segons el nostre criteri, no feia servir un to adequat. A més vam demanar que se’ns presentin les factures desglossades de les despeses de subministrament i manteniment del pàrquing.El segon tema, molt important per al nostre municipi, és l’estat d’execució de les obres de les noves piscines exteriors al Poliesportiu vell. La portaveu de TFB Nerea Garcia va explicar al ple que els Grups Municipals de l’oposició no van ser informats degudament per part de l’equip de govern sobre l’estat de les obres i que va ser TFB qui va plantejar el tema a la comissió informativa.

La situació es que degut a que s’han trobat 700m lineals d’amiant al voltant de les piscines no poden treballar en aquesta zona fins que no es retiri l’amiant. Per tal de desamiantar l’empresa responsable de les obres va presentar dos plans de desamiantat que van estar desestimats per l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ara s’està a l’espera de la valoració d’un tercer pla.

Això, sens dubte, suposa un retard per a l’execució de l’obra i a Totes fem Badia ens fa sospitar que no tindrem piscina d’estiu. Per la qual cosa posant-nos en el pitjor ens hem de preguntar quines accions alternatives es duran a terme per oferir als veïns i veïnes una solució a la principal activitat d’oci d’estiu. Segons l’equip de govern s’està treballant en un pla B, del qual no van donar detalls ni accions concretes, però encara no estem a una data límit per constatar que les piscines no estaran fetes per aquest estiu. Des de Totes fem Badia seguirem molt pendents d’aquest tema.Si voleu contactar amb el Grup municipal de Totes fem Badia o teniu qualsevol consulta o dubte, podeu contactar a través de les nostres xarxes socials


Totes Fem Badia


photo5960742552296599596jpg