PLE ORDINARI ABRIL 2021

PLE ORDINARI ABRIL 2021

Dimecres 28 d’abril, Totes Fem Badia (TFB) ha participat en el ple ordinari de l’Ajuntament de Badia del Vallès on hem pogut tirar endavant dues mocions pròpies sobre l’alliberament de les patents de les vacunes i el 90è aniversari de la Segona República Espanyola. A més de recolzar la implantació d’un pla de prevenció del suïcidi i l’ampliació del servei de Teleassistència a la gent gran.


En el ple d’avui hem aconseguit que l’Ajuntament de la nostra estimada ciutat s’afegeixi a la Declaració de Barcelona per l’alliberament de les patents de les vacunes contra la COVID-19. Aquesta mesura és d’urgència ja que moltes zones del món han viscut una incidència del virus més greu, degut a que la seva situació abans de l’esclat de la pandèmia ja era desfavorable. Com zones on no hi ha aigua potable o tenen difícil accés als aliments i la sanitat poden permetre’s adquirir lots de vacunes per administrar-les a la seva població? En una situació tan apressant hem de deixar de banda el lliure mercat i l’economia i centrar-nos en el que és realment important, la salut de les persones. Sense importar on els hi ha tocat néixer.


Tanmateix, aquest mes d’abril quan s’han complert 90 anys de la proclamació de la Segona República s’ha aprovat, arrel de la nostra proposta, una moció de commemoració i reafirmació dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social o la pluralitat de l’Estat. En aquests moments de gran crispació social i amb l’ombra de l’extrema dreta amenaçant creiem que és essencial reivindicar-nos com el que som: demòcrates republicans i, per suposat, antifeixistes. La Segona República Espanyola va ser temps d’avenços socials per a la ciutadania de l’època que va ser lapidat a causa d’un horrible cop d’estat feixista. No vivim en el passat. Recordem el passat perquè ens ensenya el què no hem de tolerar.


Per una altra banda, el nostre grup municipal s’ha abstingut en el punt sobre la inversió pel Poliesportiu Vell perquè malgrat no veure amb mals ulls la inversió en si, la degradació de l’edifici ha estat producte de la deixadesa dels diferents governs que han administrat la nostra ciutat. L’abandó que han patit les instal·lacions ha fet que passés de ser un poliesportiu de referència per a poblacions veïnes a ser una càrrega per la municipalitat. Ara es presenta com un pla ventajós per totes les ciutadanes quan, simplement, si s’haguessin pres mesures amb visió de futur, no hauria hagut d’existir cap pla.


També hem recolzat l’ampliació del servei Teleassistència a la gent gran perquè ha resultat ser útil i important en aquesta època on el contacte físic ha quedat restringit.


Per acabar, hem votat a favor de la implantació d’un Pla de Prevenció del Suïcidi, ja que considerem que la salut mental és tan important com la salut física i les administracions públiques han de tenir un paper essencial perquè la societat deixi d’estigmatitzar-la. Com a dada il·lustradora recordem que a l’Estat Espanyol moren el doble de ciutadans per suïcidi que per accidents de tràfic. Està bé no estar bé. La salut mental és salut. Comencem a parlar-n’hi.


Totes Fem Badia

Youtube Ple Badia abril 2021
pleno abril 2021JPG