PLE MUNICIPAL D’ABRIL 2020: PRIMER PLE TELEMÀTIC DE L’AJUNTAMENT DE BADIA

PLE MUNICIPAL D’ABRIL 2020: PRIMER PLE TELEMÀTIC DE L’AJUNTAMENT DE BADIA

Dimecres 29 d’abril es va realitzar el Ple Ordinari d’abril, per primer cop de forma telemàtica, a l’Ajuntament de Badia del Vallès a causa del confinament les regidores i regidors del nostre ajuntament van realitzar el ple des de les seves llars. Des de Totes Fem Badia valorem positivament l’esforç que suposa aquest repte i nova manera de fer les coses, tant pels serveis d’informàtica de l’Ajuntament, com per l’equip de govern i la resta de grups polítics de l’oposició.

 

Minut de silenci i condols

 

El ple va començar amb un minut de silenci per totes les persones que malauradament han perdut la vida a causa del coronavirus.

La regidora Anna Luque va donar el condol a totes les famílies badienques que han perdut alguna persona a causa del Covid-19 en nom de Totes Fem Badia. Tot seguit, va enviar un agraïment a tots els serveis públics de l’Ajuntament, el personal de la sanitat pública i les associacions de voluntaris i voluntàries del municipi per la seva tasca essencial durant l’estat d’alarma.


Temes tractats i posicionament de TfB


En els temes tractats, Totes fem Badia ens vam abstenir en el reconeixement extraoficial de crèdits, i els reconeixements de segona activitat privada de dos treballadors de l’ajuntament. En un altre punt,   vam votar a favor a l’aprovació de l’ordenança i bases generals de les subvencions de l’Ajuntament.

Per acabar la regidora Nerea Garcia va realitzar unes preguntes en nom de l’Associació de Comerciants, en les que es plantejaven quines mesures futures prendrà l’Ajuntament per tal d’afavorir la continuïtat del comerç de Badia que està patint moltes pèrdues per la crisi causada pel Covid-19. En aquesta mateixa línia, vam demanar que es torni a posar en marxa el Consell del Comerç en el qual puguin participar totes les forces polítiques del municipi així com l’Associació de comerciants i els comerciants que ho desitjin. Des de l’equip de govern es va informar que dilluns 4 de maig es realitzarà una reunió amb l’Associació de Comerciants a la que Totes Fem Badia hem demanat poder ser-hi present.


Precs i preguntes

 

A més vam fer la petició que l’Ajuntament emeti un permís especial pels veïns i veïnes que de manera voluntària s’encarreguen de netejar i cuidar els jardins de les comunitats de veïns, ja que s’han donat queixes del mal estat de molts jardins de comunitats mancats de qualsevol tipus de manteniment en portar més d’un mes sense poder-se netejar. Aquest fet fa que les herbes hagin crescut de manera descontrolada i   les rates han tornat a aparèixer en llocs on abans ja no hi eren. Vam donar les gràcies també a totes aquestes persones que tenen cura dels jardins i fan l’entorn de Badia més bonic.

Per últim vam tornar a expressar que com a Grup Municipal estem a la disposició de l’equip de govern i serveis de l’Ajuntament per oferir la nostra col·laboració en tot allò que sigui necessari.


Aprofitem per desitjar molta salut a tots i totes les badienques. Un altre cop us demanem que continueu fent les coses tan bé com fins ara i us agraïm de nou la paciència i el comportament exemplar de la ciutadania en aquest període de crisi sanitària i social.


Moltes gràcies a tothom!!!


Totes Fem Badia.

Ple