Ple de Setembre

Ple de Setembre

El passat dimecres 25 es va celebrar el primer Ple Ordinari de la legislatura que recentment comencem i ja hem pogut veure quina serà l’actitud del Grup socialista que governa el nostre municipi amb majoria absoluta.

Al Ple es va votar el primer punt de l’ordre del dia: la modificació del cartipàs i les retribucions als regidors i les regidores, degut a que Eva Menor ha declarat una dedicació del 100% a la Diputació de Barcelona per la qual cosa havia de renunciar al seu sou d’alcaldessa. Totes Fem Badia hem criticat aquest fet, ja que la campanya del PSC va ser molt personalista i entenem que així està trencant amb el seu compromís amb Badia. Per tant hem votat en contra, en canvi la resta de grups de l’oposició (C’s i ERC) s’han abstingut i no van fer cap mena de comentari.

Igual va passar amb l’aprovació del Compte General del 2018, no son les nostres comptes ni ens agrada la manera de gestionar les mateixes, es va aprovar amb els vots favorables del PSC.

En aquest ple també s’ha votat a favor a la obligació de pagar les factures de la neteja de les instal·lacions municipals. Ens hem abstingut, quan la resta de grups han votat a favor, sobre la nova resolució judicial que accepta el recurs interposat per les empreses que no van guanyar el procediment el passat mes de febrer. Ara el tribunal insta a fer un nou concurs i nosaltres hem demanat que es faci amb cura per evitar nous procediments judicials.

Hem recolzat, com la resta de Grups una proposta d’acord en resposta a les amenaces d’Endesa reclamant als ajuntaments el pagament dels deutes de les famílies vulnerables acollides a la Llei 24/2015 on s’amenaçava mitjançant carta tallar la llum a les famílies vulnerables si no s’abonava el deute. Vam criticar el fet de no haver estat informades per part del govern municipal i haver-nos d’assabentar-nos d’aquesta carta d’ENDESA a través dels mitjans de comunicació.

Hem recolzat com la resta de Grups una proposta de suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament de vides a la mar Mediterrània, i una altra proposta a favor de la vaga mundial pel clima del passat 27 de Setembre.

En canvi hem votat en contra d’una proposta presentada per ERC que sota l’aparença de defensar els serveis públics pretenia colar un recolzament a la Llei Aragonés que afavorirà l’externalització de serveis públics en àmbits com l’educatiu i el sanitari com ja han denunciat moltes entitats del tercer sector.

Per últim hem presentat una moció per aconseguir declarar Badia una Ciutat Lliure de l’ús de plàstic que ha estat rebutjada amb els vots contraris del PSC i les abstencions de ERC i C’S. El PSC ens va demanar que retiréssim aquesta moció just un dia abans del Ple al·legant que totes les accions de la mateixa estaven recollides al Pla Local de Residus.

La portaveu de TFB va defensar la moció i va explicar que s’havien rebutjat unes “aportacions” del PSC a aquesta moció, que van arribar també un dia abans, ja que no aportaven res a la moció sinó que justificaven el fet de que no es presentés. Al no acceptar les seves aportacions per part de Totes fem Badia van considerar votar en contra de la nostra proposta. C’s i ERC no van fer cap mena de comentari respecte d’aquesta moció i es van abstenir.

Totes fem Badia

Ple