Per què em presento per alcaldessa

Per què em presento per alcaldessa

L’altre dia un pare em va preguntar que tenint una feina fixa com tenia, sóc mestra fa 25 anys i estic a l’Equip directiu d’un centre, i disfrutant de la meva feina com ell em veia gaudir, com és que volia fer el pas a la política. Aquesta apreciació feta sense mala intenció em va fer pensar que encara hi ha molta gent que pensa que s’està en política per “viure del cuento” o per “treure el màxim possible” de la situació. I és cert que jo a la meva feina sóc feliç, es fa realitat en mi aquella dita xinesa que diu: “Escull un treball que t’agradi i no hauràs de treballar ni un sol dia de la teva vida”.

Però jo avui vull reivindicar les persones que no som professionals de la política, però que sabem que és des d’ella que es poden canviar les coses que no funcionen o transformar aquelles situacions que sabem que poden anar a millor. Segurament la meva opció de servei cap a Badia ve desde molt jove. Quan amb els meus amics i amigues passàvem hores interminables imaginant cinemes al barri, llocs on trencar la monotonia, espais on conéixer més joves... Aquest desitjos encara no han canviat gaire perquè Badia segueix necessitant llocs d’oci, més activitats culturals i espais més oberts per conviure tots i totes.

És cert i tinc tota la meva convicció en això, que és un fet de responsabilitat máxima voler encapçalar un govern que té com objectiu prioritari millorar la vida de la ciutadania de Badia; reivindicar al màxim tots els valors de moltes persones amb les que he viscut en les associacions, lluitar per la dignitat laboral de tots els aturats i aturades que viuen a Badia i que potser pensen que la vida s’ha oblidat d’ells i elles i treballar perquè Badia tingui una projecció exterior on puguem reivindicar tots els nostres projectes de ciutat que reneix dia a dia amb il.lusió.

Per a mi la política no és administrar el poder, els recursos o les crisis...La política no és només la mera recerca d’ eficàcia, estratègia i acció organitzada. La política és vocació de servei cap els altres la qual cosa promou l’amistat social per a la generació del bé comú. Només d’aquesta manera la política col.labora a que la ciutadania es torni protagonista de la seva història i així pugui reivindicar el seu lloc en els governs de la seves poblacions amb la participació i la transformació.

És tot un repte que m’il.lusiona!

Envoltada d’un gran equip de persones que tenen unes profundes conviccions socials i transformadores del món en general i de la nostra ciutat: Badia del Vallès!
Per això us demanem el vostre recolzament per a aconseguir que aquesta transformació que Badia necessita sigui real i efectiva!!!

Ana Luque

Candidata a l’alcaldia per Totes fem Badia.