La visibilitat del feminisme i del col·lectiu LGTBI a Badia del Vallès

La visibilitat del feminisme i del col·lectiu LGTBI a Badia del Vallès

Quan vaig a municipis veïns del nostre és habitual trobar-me amb cartells d’actes feministes, cartells contra la violència masclista, bancs pintats de lila o dels colors de l’arc de Sant Martí, enganxines que diuen “estima com vulguis”... I un munt de coses diferents.

Tot i que pot semblar que pintar un banc no és massa important, quan veig aquest tipus de coses entenc que darrere d’això hi ha tot un treball que s’està fent des dels Ajuntaments d’aquests municipis. És una mostra de visibilitat i suport per al feminisme i pel col·lectiu LGTBI i una mostra de compromís.

Però quan arribo a Badia del Vallès, que és on he crescut i viscut sempre, no trobo aquesta visibilitat. I no veig a un Ajuntament compromès amb aquestes qüestions, que per a mi i molta gent són molt importants.

A Badia no comptem amb serveis i recursos específics i del tot accessibles, sobretot en l’àmbit del col·lectiu LGTBI.

Em pregunto: On pot anar una persona que pot ser tingui neguits sobre la seva orientació sexual a Badia? Com és que encara no tenim un espai pel col·lectiu LGTBI al municipi? I si algú pateix una agressió homòfoba a on li poden assessorar?

També em sembla important destacar que a Badia encara no tenim un Pla d’Igualtat Municipal dirigit tant a les administracions com a la ciutadania, cosa que em preocupa. Ens queda molta feina a fer i per això cal un compromís. I cal també tenir consciència plena del que vol dir igualtat, del que vol dir feminisme, dels drets que totes les persones tenim independentment del gènere i la orientació sexual.

Per ser un municipi en el que es respecti la diversitat, sense homofòbia, on és lluiti contra la desigualtat i la violència masclista, cal fer un treball important amb tota la ciutadania, al costat d’associacions i de les escoles.

Per això cal tenir un equip de persones al govern que es preocupin perquè Badia sigui de debò un municipi feminista, ja que el feminisme és la millor fórmula per lluitar contra la violència masclista, les desigualtats de gènere, el sexisme i les conductes LGTBIfòbiques.

Per aquest motiu confio plenament en el nou equip que hem format a Totes Fem Badia, ja que som persones compromeses amb la igualtat i la diversitat i tenim la il·lusió i responsabilitat de portar a terme les propostes necessàries per tenir una Badia més inclusiva, igualitària i feminista. 


 Nerea Garcia Guerrero, número 2 de la Candidatura de Totes fem Badia