La brutícia s'acumula al voltant de l'auditori de Barcelona

La brutícia s'acumula al voltant de l'auditori de Barcelona

Excrements de colom, pixarades i caques de gos, s'acumulen entorn d'un dels centres emblemàtics de la cultura a Barcelona.

Què diríem, si llegíssim aquesta notícia a la premsa? Ens posaríem les mans al cap, les crítiques a l'alcaldessa serien majúscules ! Com es pot permetre tal despropòsit?

Doncs això és el que passa a la nostra ciutat, a la Plaça de les Entitats centre neuràlgic de la cultura, l'associacionisme, i el comerç ( Auditòr-Casal Cívic i dos centres comercials envolten la plaça). En una de les puntes un rengle d'excrements de coloms incrustats al terre, als racons vorejant les columnes pixarades de gos ( a vegades també de persona) , de tan en quan, una tifa de gos, la part metàl·lica de la porta de l'auditori rovellada. És la imatge que veiem les qui passem per la plaça per fer activitats al Casal Cívic, per comprar als centres comercials, per assistir als pocs actes que es fan a l'auditori o utilitzant la plaça com a pas.

Què ens passa? Perquè la notícia si fos de Barcelona, aixecaria polseguera i aquí, no? És que les veïnes de Badia som menys que les de Barcelona? De veritat que ens ho hem cregut?

Jo hi passo entre 4 i 6 vegades al dia i no em puc acostumar al depriment espectacle. Em cau la cara de vergonya (" vergüenza ajena", ) i em causa tristesa, perquè aquest és un exemple del poc que es valora la imatge cultural, mediambiental, i estètica de la nostra ciutat.

Què els passa als nostres regidors i alcaldessa? No passegen per Badia? Les poques vegades que ho fan, no miren al terre?

Caldria que ho fessin una mica més, amb mirada crítica, i amb estimació per la ciutat i pels seus habitants.

Totes fem Badia ens proposem això: tenir cura d'aspectes com aquest, fer pujar l'autoestima ciutadana, millor la seva imatge interna i externa.

No som ni més ni menys que altres ciutadans, no ens mereixem ni més ni menys.


Teresa Reverter, candidata número 12 de Totes fem Badia