Jornada de neteja de la zona i llera del Riu Sec: una jornada per reflexionar
Diumenge al matí una trentena d’activistes i membres de Totes fem Badia hem fet una neteja de la llera i zona del Riu Sec. La gran quantitat de llaunes, tovalloletes d’un sòl ús i plàstics ens ha de fer reflexionar i actuar del nostre model de producció i ús de bens i serveis i de com tractem el nostre entorn. En grups de 3 ó 4 persones hem recollit de manera selectiva, llaunes, paper, plàstics i d’altres elements que han anat al contenidor del rebuig.
L’activitat emmarcada dintre del dia mundial del medi ambient (5 de juny) ens ha servir per poder veure el lamentable estat de brutícia i degradació que pateix el Riu Sec al seu pas per Badia del Vallès. Un espai que en paraules d’alguns del participants “podria esdevenir una zona d’oci i esbarjo per les persones i els animals de companyia del nostre municipi”. En efecte, l’espai deixat ara lliure per trasllat dels horts podria convertir-se en una zona de pícnic, amb un espai per a gossos, una zona arbrada amb ombres i algun parc infantil al costat del carril bici. La millora de la zona és uns dels objectius que Totes fem Badia es planteja dur a les institucions els propers mesos.
Anna Luque regidora de TfB ha comentat la necessitat de recuperar la zona per a l’ús social dels i les badienques. “El trasllat del horts ens ha donat l’oportunitat de recuperar la zona per diversos usos esportius, lúdics i d’oci a l’aire lliure. Ho proposarem i defensarem allí on tinguem oportunitat”.
El Riu Sec: un espai natural al costat nostre
La recuperació de a qualitat de l’aigua del Riu arran la posada en marxa de la depuradora de Sant Pau del Riu Sec, el trasllat dels horts a causa de la construcció de l’ampliació de la C-58 i l’ús per a oci de la zona de Sabadell i Cerdanyola de la llera del riu fa plantejar-nos la necessitat de recuperar aquest espai per a l’ús ciutadà. Es tracta d’un parell de km on el riu Sec transcorre per un espai natural i lliure sense canalitzacions ni construccions al voltant. Això ens ha de fer veure la importància ecològica d’aquest espai on s’han d’acabar de regular la zona d’horts existents a l’altra banda del riu (Cerdanyola del Vallès) i millorar els accessos al mateixos. Per a Totes fem Badia, aquest és un eix prioritari en la conservació mediambiental al municipi, així com la millora dels boscos interiors del municipi que generen riquesa en biodiversitat d’ocells i plantes alhora que ombra i frescor als habitants de Badia.
Totes fem Badia portaran aquestes propostes als òrgans col·legiats de l’ajuntament i l’AMB per mirar de cercar propostes viables en aquest sentit. Des de Totes fem Badia volem agrair a totes les persones que han possible aquesta jornada per la seva implicació i generositat.
Totes fem Badia



