EN DEFENSA DELS MURALS, CARTELLS I ACCIONS QUE COMMEMOREN LA LLUITA FEMINISTA A BADIA DEL VALLÈS

EN DEFENSA DELS MURALS, CARTELLS I ACCIONS QUE COMMEMOREN LA LLUITA FEMINISTA A BADIA DEL VALLÈS

Derivat del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’han fet a la nostra ciutat varies accions que donaven el resultat de diverses pintures i cartells que tenien la intenció de commemorar la lluita feminista al nostre municipi.

Entre aquestes accions, durant el mes de març vam poder veure els cartells produïts per Trenquem el Silenci on es reconeixia a dones històriques i de l’actualitat: músiques, esportistes d’elit, inventores, escriptores, filòsofes, investigadores... També es va pintar un mural al costat de l’auditori per commemorar la lluita per la igualtat.

A la plaça de la dona es van pintar dues columnes amb noms de dones, arrel de l’acció organitzada i feta pel grup Sexpertes “Badia també escrita per dones”.

A més, també al mes de març es van instal·lar a les entrades de Badia, uns plafons on diu: BADIA DEL VALLÈS MUNCIPI FEMINISTA, arrel d’una proposta d’acord que es va votar a favor per part de totes les forces polítiques del municipi al Ple de febrer de 2020 on es declarava Badia del Vallès com a municipi feminista.

Tots aquests elements han sigut atacats i destruïts, els cartells han estat arrencats, els plafons, mural i columnes pintats de negre i gris, intentant esborrar així aquestes representacions feministes. Des de Totes Fem Badia volem condemnar aquests atac que a més de vandàlics son masclistes, doncs han tingut un objectiu molt clar: eliminar allò que s’ha construït per visibilitzar la lluita feminista per la igualtat al nostre municipi.

Creiem que cal que fem molta més pedagogia i moltes més accions a Badia per explicar a la ciutadania quin és el significat del feminisme, aquest no és un altre que la lluita de les dones per la igualtat i per tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats que els homes. El feminisme no és doncs, un sentiment de superioritat de les dones envers els homes, com falsament es difon per part dels partits de l’extrema dreta.

Segons dades estadístiques del Ministeri d’Igualtat, a l’any 2020 la taxa d’atur de les dones va ser d’un 17,42%, mentre que la dels homes va ser del 13,87%, i 45 dones van ser assassinades per violència de gènere. Aquestes dades posen de manifest que la lluita contra el patriarcat continua sent molt necessària avui dia a l’Estat, a Catalunya i per tant també al nostre municipi. Però si no volem fixar-nos en dades fredes, només cal que observem una mica més el nostre entorn i sobretot a les dones. Observem les dificultats que tenen les dones per trobar feina o compaginar-la perquè han de tenir cura dels seus fills i filles, observem si pateixen assetjament sexual pels carrers o als seus llocs de feina i aprenem a defensar els seus drets i que aquesta defensa es tracta de feminisme.

Feminisme és defensar els drets de totes les persones sense importar el seu gènere, defensar la vida i viure-la lliurement sense patir violències i discriminacions.

A Totes Fem Badia ens sentim molt orgulloses de que Badia del Vallès sigui un municipi declarat feminista i animem a la ciutadania a aprendre molt més d’aquesta lluita.


Totes Fem Badia
badia_municipi_feminista_punt_vallesjpg