Eleccions primàries a TfB: la transparència com a solució

Eleccions primàries a TfB: la transparència com a solució

Vivim en una època on la política no té massa bona premsa, quan no és entesa com un dels principals problemes de la nostra societat. Només cal llegir diaris, navegar per les xarxes o escoltar mitjans de comunicació. Tot a la política sembla corrupció, mentides i xerrameca. El resultat és que una amplia majoria de la ciutadania, sobre tot de les classes més desafavorides, s’allunyen de l’activitat política: ¡passen de manera activa o passiva!

Aquest passotisme, generat per un excés d’informació negativa, serveix per a mantenir el “statu quo” de la societat. Tot està com sempre; com “ha d’estar” diuen les forces conservadores. I de cop i volta hi arriben eleccions i els partits polítics organitzen actes, campanyes més properes a la publicitat que a la informació, actes lúdics...es tracta d’animar a la gent a votar (te)...El dia després de les eleccions el fantasma de l’abstenció es fa enorme. Tots els caps de campanya parlen d’ell. De fet, l’abstenció acostuma a ser el partit de la majoria i acaba governant algun partit que amb una minsa minoria aconsegueix fer-se amb la mínima quota de representació que els hi permet guanyar. Per a la gent que pensem que la política ha de ser quelcom més que votar cada 4 anys, que la publicitat política no ens interessa gens i que la fotogènia de milers d’alcaldes o alcaldesses de tots els colors (i de la resta de representants polítics) no ens convenç gens ni mica aquesta manera de fer i entendre la política se’ns fa estranya quan no innecessària. Per a la gent que formem Totes fem Badia que pensem que la política és una activitat prou seriosa, generosa, d’actitud cívica i necessària en les societats modernes tot aquest “circ polític” sempre ens agafa a peu canviat; és a dir, no ens interessa prou.

Per a nosaltres les eleccions formen part d’un procés necessari on la gent hauria de fer balanç d’allò promès, allò fet i la manera de fer-ho. I veure si amb noves maneres de fer, noves persones o nous plantejaments les coses podríem millorar o com a mínim canviar. La participació política entesa com “holigans” de tal o qual partit és per nosaltres la llavor de la mort de la democràcia. On ser d’un partit és negar la raons dels altres. D’això hauria d’anar les eleccions i en concret les municipals. Així ho creiem i així ho hem fet sempre la gent de TfB.

El proper 28 de maig presentarem una llista de persones que estimen Badia i la seva gent. Una llista triada amb un procés de participació oberta entre totes les persones que així han volgut participar i que aniran a l’ajuntament a representar una manera de fer i d’entendre la política: com a proposta i reflexió sense menysprear l’altre ni la seva postura. I ho farem amb una proposta que ja estem re-elaborant de manera col·lectiva en assemblees i reunions on ens escoltem les unes a les altres i arribem a acords consensuats. Una proposta que serà un programa complert amb el que pensem que Badia podia ser un municipi millor on viure amb millors serveis, carrers més nets, més civisme i convivència, més i millor cohesió social...Un municipi del qual sentir-se orgullosa de formar-ne part.

Dissabte 18 de febrer triarem l’ordre de la llista de Totes fem Badia i seguirem proposant, com ho hem fet sempre, una alternativa a la manera de fer tant en el què com en el com. Dissabte 18 triarem l’ordre dels 17 companys i companyes que generosament han decidit que si són triats dedicaran bona part del seu temps a treballar per fer una Badia millor de la que ara tenim. La resta de companyes continuarem fent allò que sabem fer: proposant i construint una alternativa política i social vers la creació d’un altre món. Diumenge 28 de maig seran unes eleccions municipals importants com sempre, però la nostra manera d’entendre l’activitat política sempre anirà més enllà dels processos electorals. Per això, sempre diem que la participació no s’improvisa. S’ha de treballar dia rere dia per fer uns ciutadans compromesos i actius a partir de la informació i la participació. Aquest és el nostre tarannà, la nostra manera de ser. I des d’un futur ja fet present ens agradaria comptar amb tots i totes vosaltres.


Totes fem Badia

photo_6021406512926276781_yjpg