Eleccions Municipals 2023: res a celebrar!

Eleccions Municipals 2023: res a celebrar!

Des de Totes Fem Badia analitzem de manera negativa el resultat de les eleccions ja que caps dels tres objectius que ens havíem marcat inicialment s’han acomplert: trencar la majoria absoluta del PSC, mantenir els quatre regidors/es que teníem al ple i evitar l’entrada de l’extrema dreta.

Una vegada analitzat els resultats amb la pèrdua de de 507 sufragis que ens van votar al 2019 i ara no ho han fet, des de TFB prenem nota que no hem estat capaces de comunicar a la ciutadania el nostre projecte per a Badia i les nostres propostes. Hem de millorar els nostres canals de comunicació de la feina feta, al mateix temps que estar més atentes als problemes que ens puguin traslladar els veïns i veïnes de Badia. Malgrat això, des de Totes Fem Badia volem agrair els 635 vots de suport que hem rebut. Gràcies per la vostra confiança, i com sempre, heu de saber que no defallirem en la defensa de les idees, propostes i maneres que fer que caracteritzen el nostre projecte polític. I ho volem fer amb tots i totes vosaltres! Per això, continuarem organitzant carpes i assembles per a debatre i escoltar les vostres propostes. La pèrdua de 2 regidors ens situen com a partit més votat de l’oposició amb 635 vots, però lluny dels 1142 que vàrem obtenir el 2019. Hem de millorar la tasca comunicativa vers la gent que ens hagi pogut retirar la seva confiança durant aquesta legislatura.


Ens preocupa l’altíssima abstenció (52%) fet que deixa en tela de judici la representativitat d’un govern malgrat tenir la majoria absoluta i d’un ple municipal que no representa en la seva totalitat ni la meitat de la població amb dret a vot. Prenem nota d’aquest fet i hem iniciat una sèrie d’accions que durem a lo llarg de la legislatura per acostar l’ajuntament i les decisions que s’hi prenen a la ciutadania. Volem convertir-nos en l’eina útil de la ciutadania per acostar les seves demandes i necessitats col·lectives a l’ajuntament i per traslladar les decisions que es puguin prendre a l’ajuntament i els pugui afectar.


Ens deixa preocupades el fet que l’extrema dreta hagi accedit a l’ajuntament. Treballarem incansablement per desmuntar els seu “bulos” i mentides entorn la seguretat, l’ocupació i les propostes de progrés. Posarem de manifest la irrealitat del seu discurs i de les falses solucions que proposen a temes com la convivència, la neteja o la seguretat al nostre municipi. No tindrem descans fins desemmascarar el seu discurs d’odi fal·laç que no aporta res positiu al nostre dia a dia coma ciutadans de ple dret.


Finalment, no hem aconseguit desbancar la majoria absoluta del PSC. Ens hem quedat molt lluny del nostre objectiu malgrat considerar que hem traslladat una proposta alternativa al govern del PSC per a fer de Badia una ciutat més neta, sostenible, amable i feminista. Continuarem explicant el nostre projecte polític a la ciutadania i defensant-lo a totes les institucions supramunicipals on tindrem accés. No defallirem en aconseguir que les nostres propostes tirin endavant.

Ens veiem al ple de constitució!

Totes Fem Badia
votacions 2023png