Davant les actituds incíviques dels intransigents: Tolerància zero!

Davant les actituds incíviques dels intransigents: Tolerància zero!

Denunciem l’atac LGTBIfòbic realitzat al mural de la bandera LGTBI que hi ha pintada al costat del local de Totes Fem Badia.

No és el primer cop que ens trobem amb aquest tipus d’atacs, exemple extrem d’actituds intolerants vers la diversitat sexual i, per desgràcia, creiem que no serà l’última; però ens sentim amb la necessitat de denunciar-lo i respondre amb aquest article.

El 28 de Juny de 2020 un grup de persones que formen part de Totes Fem Badia vam realitzar un acte en el que vàrem pintar la bandera LGTBIQ a la paret del costat del nostre local. Aquesta acció va ser en resposta a una injusta sentència que prohibeix penjar banderes no oficials, com la del col·lectiu LGTBI o la comunitat gitana, a la façana dels edificis oficials com l’Ajuntament.

Després de la dura situació de confinament causada per la pandèmia i de tants mesos sense poder realitzar accions com aquesta, ens vam sentir molt contentes de poder fer entre tots i totes una gran bandera LGTBIQ per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, per reivindicar la lluita per la llibertat i posicionar-nos contra la sentència que prohibeix penjar la bandera del col·lectiu.

Fa un parells de dies ens vam trobar el mural de la bandera amb pintades LGTBIfòbiques, que diuen “Dimonis No” “No LGTB”, acció feixista i LGTBIfòbica. A més a més , també s’han fet pintades als bancs pintats de lila i dels colors de l’arc de Sant Martí que hi ha a la Plaça de la Dona que simbolitzen el feminisme i el col·lectiu LGTBI. Davant d’aquest actes al nostre municipi, manifestem el total suport de Totes fem badia a la lluita per la igualtat i la llibertat que signifiquen tant el moviment LGTBI com el feminisme. Denunciem aquestes situacions i insistim en que ambdues lluites continuen sent necessaris a l anostra societat on la moral i estructures heteropatriarcals encara ho impregnen tot. Aquests atacs ens mostren que encara avui dia necessitem donar visibilitat a la lluita per les llibertats i els drets de les persones LGTBI. Llibertats i drets que són de tots i totes en una societat oberta i democràtica del segle XXI perquè la defensa dels drets de qualsevol persona o col·lectiu és la defensa dels drets de tothom.

En un moment on algunes capes del sistema judicial dicten sentències que van més en la línia de retallar drets que en defensar-los, i en que l’extrema dreta intenta desprestigiar totes les lluites com la feminista i la del col·lectiu LGTBI i eliminar drets, la defensa dels drets i llibertats torna a ser una obligació moral. Més enllà de ser drets simbòlics, els drets de llibertat sexual, també ho són reals quan signifiquen la negació d’una feina, del lloguer d’un habitatge o de dificultar l’accés a determinats espais com mitjans de comunicació, educació o a tractament sanitari.

En el poema falsament atribuït a Bertolt Bretch obra de Martin Niemöller on diu: “ Quan els nazis van venir pels comunistes jo no vaig dir res per què jo no era comunista. Quan van empresonar els sindicalistes i no vaig dir res perquè jo no era sindicalista. Després van venir a buscar els jueus i no vaig dir res ja que jo tampoc no era jueu. Quan van venir a per mi ningú no va dir res perquè ja no quedava ningú lliure” és avui dia més viva que mai. També ens dona una clara pista de què cal més educació i tolerància; s’ha de ensenyar a que estimar a qui vulguis no és dolent, i a què tenim tot el dret a fer-ho sense ser jutjades, amenaçades, agredides o insultades.

Des de Totes Fem Badia continuarem defensant una Badia diversa, respectuosa, tolerant, on les persones puguin estimar a qui vulguin lliurement. Volem que Badia del Vallès sigui una ciutat lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques. Continuarem realitzant murals, per molt que els pintin amb la seva LGTBIfòbia o els intentin esborrar. No podran esborrar la lluita dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI ni a les persones que defensem els drets de tots i totes.


Totes Fem Badia


WhatsApp Image 2021-01-27 at 131022jpeg