Comunicat en relació a les eleccions municipals i de cara al futur

Comunicat en relació a les eleccions municipals i de cara al futur

Apreciats conciutadans/nes

Des de Totes fem Badia volem agrair a les 1.142 persones que diumenge 26 de maig vàreu donar suport a través de les urnes. Sabem que aquests han estat vots emesos amb esperit constructiu després d’una sincera reflexió.

Som conscients que els vots emesos vers Totes fem Badia parteixen d’un profund compromís amb la ciutat i amb una manera de fer i entendre la política que costa fer arribar a una amplia majoria de la societat. Encara ens queda molt per avançar i treballarem durament per aconseguir-ho.

La situació política actual ha fet de les eleccions municipals un camp de batalla de qüestions que van més enllà del govern d’una ciutat. Mai unes eleccions municipals s’havien votat tant en clau nacional.

L’impuls obtingut pel PSOE a les eleccions generals per evitar l’entrada de l’extrema dreta al parlament espanyol, ha estat arreu un baló d’oxigen pel PSC. El debat nacional ha entrat de ple en les municipals arreu, Badia inclosa, i això s’ha traduït en un creixement de Ciutadans com a vot refugi contra l’independentisme i un augment del vot emès vers ERC com a rebuig a la repressió per part de l’estat espanyol i els judicis en marxa. Això a Badia s’ha traduït en una majoria absoluta del PSC i l’entrada per primera vegada d’ERC i Ciutadans a l‘ajuntament. Totes fem Badia mai hem jugat dintre d’aquest paràmetres polítics ja que el nostre és un projecte local, més enllà del posicionament que cadascuna de les persones que formem Totes fem Badia podem tenir al respecte. Aquest fenomen ha afectat més del que inicialment havíem pressuposat . Això s’ha traduït que hem estat una llista de les municipals que no ha rebut cap vot interpretat en clau de política nacional, però que n’ha perdut d’aquells que desconeixen que aquest teme no forma part del nostre programa.

La campanya gens ètica feta des del PSC, concretament per la seva cap de llista, faltant al respecte a gent integrant de la nostra candidatura, ha contribuït a aglutinar “el vot de la por” (la por al canvi, a noves maneres de fer) al voltant del PSC al nostre municipi.

Malgrat aquest dos factors, irrupció del debat nacional i campanya bruta del PSC vers nosaltres, hem obtingut el 20%, això ens situa a l’oposició, paper que farem amb dignitat i força i convençudes perquè ja sabem com governen, que el PSC amb majoria absoluta farà i desferà com vulgui. Els 4 regidores i regidor obtinguts ens tindreu per controlar i denunciar quan calgui les males pràxis quan es produeixin. No defallirem en impulsar tot allò que creiem important i necessari per a la millora del nostre poble.

Totes fem Badia hem fet una campanya neta, proposant solucions i fent emergir debats amagats pel PSC (equipaments, PGO, organització personal...)

Per a una candidatura nova obtenir el 20% del percentatge dels vots emesos és una gran fita. Sobre tot, si aquest resultat es contextualitza amb els resultats al Vallès Occidental i la resta del país.

Convençudes de que tenim un bon programa el continuarem defensant des de l’oposició a l’ajuntament i, com sempre, des dels moviments socials al carrer. Esperem comptar amb tots i totes vosaltres per participar a les nostres assemblees. Ens trobarem als carrers, a les mobilitzacions veïnals i als nostres locals de BeC (Oviedo, 3 ) i AEB ( Burgos 18).

Aprofitem per desitjar-vos una bona Festa Major 2019 i convidar-vos a passar per la caseta de Totes Fem Badia on sereu benvingut i benvingudes.


Totes fem Badia