Badia: Combatre l’atur, guanyar el futur

Badia: Combatre l’atur, guanyar el futur

Reduir la taxa d'atur a Badia és un dels grans reptes pendents. Les últimes dades del mes d'abril tornen a situar Badia amb una taxa d‘atur per sobre de la mitja de Catalunya amb un percentatge del 17,32% d'atur. Si això és així és perquè alguna cosa no s'està fent bé!

En els últims anys de govern socialista les partides en el pressupost destinades a ocupació són gairebé inexistents. Per Totes fem Badia és de poca credibilitat que en algun moment hi hagi hagut la ferma intenció d'aplicar polítiques efectives per pal·liar la desocupació.

Algunes de les mesures que portem en el nostre programa electoral són realitzar plans d'ocupació més realistes amb perspectiva de futur en els què es tingui en compte el perfil de les persones en situació d'atur i que compleixin amb l'objectiu de reinserció en el món laboral. No hem de continuar desenvolupant plans d’ocupació que només serveixin per fer un treball puntual "per necessitat" del municipi més que de les persones aturades.

Si parlem de precarietat laboral, la pregunta que ens fem és, què podem fer al respecte des de l'ajuntament de Badia? Per començar, hem de millorar les condicions laborals dels i les treballadores de l'ajuntament, reduint la temporalitat de les contractactacions tot començant per fer una valoració dels llocs de treball que ens indiquin les necessitats de les mateixes. Pel que fa a les empreses externes hem de garantir que es compleixin els drets dels treballadors /es fent controls i auditories dels serveis de les empreses contractades. Les persones que formem Totes fem Badia sempre hem defensat i defensem l'ocupació digna per a tothom. I així ho continuarem fent des de la institució a Badia.

Enfrontar el gran problema de l'atur ha de ser una prioritat del govern municipal durant la propera legislatura. Millorar la relació amb empreses i càmeres de comerç comarcals, milllorar la col·laboració amb ajuntaments veins i intitucions, crear una Taula per l’Ocupació a Badia, impulsar i redefinir els cursos de formació de El Molí, crear un Viver d’empreses i l’autocupació i acompanyar en els itineriaris formatius individualitzats a les persones atuardes del muncipi han de ser politiques que afavoreixin la disminució de la taxa d’atur.

A Badia ens calen persones valentes amb polítiques valentes i a Totes fem Badia estem disposades a destinar tots els recursos necessaris per millorar l'ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes.Pilar Paz, candidata número 3 de Totes fem Badia