ACTE HOMENATGE CÒVID-19

ACTE HOMENATGE CÒVID-19

Avui fa una setmana Totes Fem Badia vam participar en l’Acte Homenatge a les víctimes del Còvid i de reconeixement a totes les persones que ens han cuidat durant tot aquest temps amb risc de la seva pròpia vida.

Nosaltres també volem transmetre la nostra estimació i condol a tothom que hagi perdut algú proper durant aquesta crisi i el nostre agraïment més profund a totes aquelles persones, organitzacions i entitats que en tot moment han estat lluitant i treballant perquè el dia a dia de tots nosaltres fos el més normalitzat possible.

Ens hagués agradat que el dimarts, que les entitats, representants d’organitzacions i professionals dels sectors essencials haguessin pogut parlar i explicar la seva vivència ja que ells han estat els veritables protagonistes d’aquesta lletja realitat i ells de primera mà han viscut aquests moments tan estranys i moltes vegades tan dolorosos. Els protocols han passat per sobre d’aquest plantejament, però nosaltres volem reivindicar que en aquell acte, més que la part política, els herois eren i són els que ens han cuidat, en tots els sentits, i els que ens han donat de menjar. Hagués estat molt bé que tinguessin el seu moment durant la cerimònia.

Finalment reflexar que si aquest virus ens ha colpejat fort també ens ha replegat sobre nosaltres mateixos i ens ha desplaçat vers l’interior i vers l’essencial. Vers l’interior perquè el menor contacte social ens ha permès estar més amb nosaltres mateixos, i vers l’essencial perquè de cop s’ha ensorrat el consumisme. Ens hem centrat a sobreviure i hem pres consciència de les coses essencials de la vida: la salut, les relacions, l’amor, el pa diari....

Tinguem l’esperança que l’experiència que hem adquirit en aquests mesos ens ajudi a replantejar la nostra vida i la nostra societat sobre el que és més essencial per la humanitat, el bé comú, i no oblidar-ho com si no hagués passat res.

Per això volem recordar que el millor acte d’agraïment i condol que podem continuar fent es lluitar per la Sanitat Pública, pels drets laborals dels professionals i les professionals que ens han cuidat durant la pandèmia, tant des de les institucions com des de els carrers i moviments veïnals.

Grup Municipal Totes Fem Badia


4f1cb150-170f-4762-8b3d-54216de27da0jpg


21335c3f-274d-4133-b1d1-5fed9a7de41bjpg