Tot està per fer i tot és possible

La noticia de la dimissió de l’alcaldessa Eva Menor i la seva substitució per en Josep Martinez no ens agafa per sorpresa ni ens genera cap nova esperança. És una estratègia del PSC fer dimitir a un càrrec a l’any de la seva elecció per donar 3 anys de marge a qui l’ha de substituir i així poder fer el màrqueting polític i mediàtic al que ens tenen acostumades a Badia i arreu. Com diem en castellà “nada nuevo bajo el sol”.

En allò personal des de Totes fem Bada desitjar-li el millor a l’Eva en la seva nova etapa. Ara bé, en lo que pertany a la situació política, econòmica i social que deixa a Badia després de 13 anys al seu capdavant només ens queda per dir que ha estat un enorme fracàs i pèrdua de temps per al nostre municipi. Les urnes li han donat un parell de majories absolutes a causa de tenir contents a base d’ajudes i subvencions unes determinades entitats del municipi (una estratègia molt del PSC aquí i arreu també). Quan no ha tingut aquesta majoria s’ha recolzat més en CIU (dreta) o PP (més dreta) perquè els plantejaments que els fèiem des de l’esquerra (AEB, ICV-EUiA , Badia en Comú o Totes fem Badia) al llarg dels seus mandats mai no els va voler escoltar. De fet, Eva acostuma a no escoltar gens a qui no li dona la raó o li “dora la píldora”...i així ens ha anat.

La feina que deixa per fer és enorme. De fet, només la recuperació de les piscines (que van deixar abandonades el PSC en un pla d’ordenació urbana que era un desgavell) a través de les ajudes de l’AMB (3 anys sense cap inversió per part de l’AMB a Badia), una barrera sònica aconseguida per la reclamació dels veïns i veïnes i el trasllat dels horts per una carambola de l’ampliació de la C58. De la resta, i en farem només el llistat, no se’n ha sortit al capdavant de l’alcaldia. Per tant, el balanç es ben pobre i insuficient al nostre parer després de tant llarga etapa. Guanyar eleccions no es sinònim de bon govern.

El finançament municipal, la modificació de la llei de creació de Badia, el desenvolupament de la zona industrial, la destrossa de la zona de les antigues escoles Machado i Empordà, la desaparició del Casal de Joves, la incapacitat de obrir Badia a la resta de la comarca, la inexistència d’un projecte de futur per al comerç local, la manca de desenvolupant del pla general d’ordenació urbana,....La llista de feines sense encetar, engegar, fer o preparar es ben llarga malgrat estar al govern un bon grapats d’anys.

Queda encara el projecte de la retirada de l’amiant que sembla estar encarrilat, però que és el resultat de la lluita dels veïns i veïnes a la AAVV de Badia. Sense elles i ells (i la presència inestimable d’en Lluís Mallart) aquest tema seguiria al calaix de l’alcaldia com ho està la Residència pública, el pont sobre l’autopista, el trasllat del poliesportiu, la remodelació de façana nord de Badia a Sabadell Sud, el desenvolupament de les oficines i el seu lloguer a l’edifici de la benzinera, així com endreçar les zones abandones ( i en un estat lamentable) de la zona de l’antic POLIDEPORTIVO.

Al nou alcalde, desitjar-li encerts en la direcció de l’equip de govern i demanar-li un tarannà més dialogant de veritat. Escoltar de manera activa per tenir en compte l’opinió d’altri és una manera constructiva de fer política i més en l’àmbit municipal. Més enllà de guanyar o perdre eleccions.

Inicia el seu mandat amb una gestió lamentable de l’obertura de les piscines municipal i un anunci de la cessió dels terrenys de la façana nord (davant la Fundació Tallers) per part de l’Incasòl a l’ajuntament de Badia del Vallès. “Nunca es tarde si la dicha es buena”, malgrat aquesta arribi 20 anys amb retard....(l’any 2004 es va signar el conveni de finançament de Badia en el que vam treballar intensament molts companyes i companys ara a Totes fem Badia on ja es reconeixia la cessió d’aquest i d’altres terrenys per part de l’Incasòl).

En definitiva; som i serem aquí per escoltar, treballar i impulsar tot allò que creiem positiu per al nostre poble i la seva gent. Ara la possibilitat d’escoltar i treballar plegats front el soroll de la dreta i dreta extrema present a l’ ajuntament la tindrà el nou alcalde.


Totes fem Badia.

449259545_895099769328463_8166052746736676138_njpg